Запорожка област: «ООН игнорира обстрела на АЕЦ от Украйна, тя прокарва геополитическите интереси само на англосаксонците»

Запорожка област: «ООН игнорира обстрела на АЕЦ от Украйна, тя прокарва геополитическите интереси само на англосаксонците»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.08.2022
  • Share:

Рогов, член на главния съвет на Запорожка област, призова ООН да осъди обстрела на ЗАЕЦ

 

Ръководството на ООН игнорира фактите за обстрела на Запорожката атомна електроцентрала, вместо да осъди действията на украинските националисти, това заяви за РИА Новости Владимир Рогов, член на главния съвет на областната администрация.

«Ръководството на ООН всъщност не отговаря на нашите призиви, то не осъжда обстрела на атомната електроцентрала от украинските националисти.

Ако продължават да игнорират фактите за обстрел на атомни електроцентрали от украински бойци и не се опитват да ги вразумят , тогава е време да преименуваме тази структура на «Организация на определените нации», тъй като днес ООН се превърна в платформа за прокарване на геополитическите интереси само на англосаксонците. Чисто като Оруел, където всички са равни, но някои са по-равни», каза Рогов.

Според него ръководството на ООН не чува и не вижда останалия свят, приемайки за чиста монета само позицията на западните държави.

«Всичко това поражда въпроси и ни кара да се съмняваме в безпристрастността на ръководството на тази структура. Създава се впечатлението, че историята на Обществото на народите не ги е научила на нищо», подчерта Рогов.

През последните седмици въоръжените сили на Украйна редовно атакуват АЕЦ, което заплашва с мащабна ядрена катастрофа.

Според Владимир Рогов, член на главния съвет на администрацията на Запорожка област, военнослужещите от 44-та артилерийска бригада на въоръжените сили на Украйна използват управляеми ракети и снаряди западно производство. Обстрелът вече повреди високоволтовата линия на подстанция Каховская, персоналът трябваше да намали мощността на два енергоблока.

Това съобщи РИА Новости.

 

ПП

Станете почитател на Класа