Google уведоми Ростек за блокиране на канала й в YouTube

Google уведоми Ростек за блокиране на канала й в YouTube
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.08.2022
  • Share:

Базираната в САЩ Google уведоми руската държавна високотехнологична корпорация Ростек за блокиране на канала й в YouTube, позовавайки се на наложени по-рано санкции, се казва в изявление на руската компания.
„Google ни уведоми днес за блокирането на канала на Ростек в YouTube и посочи санкциите като причина. Това беше канал за руското инженерство, нашите инженери и нашите технически иновации. Каналът имаше около 45 000 абонати и стотици хиляди зрители годишно", се казва в изявлението на Ростек.
"Това е очевиден пример как работи западната демокрация в действителност. Това не е демокрация, а нейна имитация, когато се задушава свободата на мнението и се затварят устите. В подобни действия няма сила и истина", се добавя в изявлението.
Руската високотехнологична държавна корпорация Ростек също добави, че е подготвена за възможно премахване на канала й в YouTube и копира всичките си публикувани по-рано видеоклипове в канала в Rutube.
„Всеки може да ни гледа в Rutube от днес", обяви компанията в изявлението си.
През февруари 2022 г. Руската федерална антимонополна служба установи, че Google е нарушила антитръстовото законодателство на Русия. Заведено е дело срещу Google LLC поради доминиращата позиция на YouTube на пазара на услуги.
То беше инициирано от изявление на Регионалния обществен център за интернет технологии, който подаде жалба срещу действията на Google за внезапно блокиране и изтриване на акаунти и потребителско съдържание в YouTube.

Станете почитател на Класа