Орбан призова християнските националисти в Европа и САЩ да обединят силите си

Орбан призова християнските националисти в Европа и САЩ да обединят силите си
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.08.2022
  • Share:

Виктор Орбан, автократичният лидер на Унгария, призова „християнските националисти в Европа и САЩ да обединят сили" по време на реч пред американските консерватори в Тексас.
Премиерът се срещна с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Джърси по-рано тази седмица и в четвъртък изнесе встъпителната реч на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Далас, Тексас.
Орбан беше посрещнат възторжено въпреки полемиката миналия месец, когато се противопостави на превръщането на Европа в общество със „смесена раса". В обръщението си към CPAC той се опита да опише западната цивилизация като поставена под обсада от левите и предложи обединителен зов за отвръщане на удара. Той се прицели в познати проблеми като нелегалната имиграция, еднополовите бракове, левите медии и филантропа Джордж Сорос. Имаше чести възгласи и аплодисменти от присъстващите.
„Ние не сме любимците на американските демократи", каза Орбан. „Те не искаха да съм тук и направиха всичко възможно да вбият клин между нас. Те ме мразят и клеветят мен и страната ми, както мразят вас и клеветят вас и Америка, която защитавате. Всички знаем как работи това. Прогресивните либерали не искаха да съм тук, защото знаеха какво ще ви кажа – аз съм тук, за да ви кажа, че трябва да обединим силите си, защото ние, унгарците, знаем как да победим враговете на свободата на политическото бойно поле."
Поканата на Орбан за CPAC отразява нарастващата прегръдка на консерваторите с унгарския крайнодесен лидер, чиято страна е приложила твърда политика срещу имиграцията и правата на LGBTQ+ и се управлява еднопартийно.
На сцената с банери „Fire Pelosi" и „Save America", унгарецът влезе под ентусиазирани аплодисменти. „Ако съм прав, щата Lone Star (Тексас) означава, че независимостта, свободата и суверенитетът са най-скъпите ценности в тази част на Америка. Моята страна, Унгария, е държавата на самотната звезда в Европа" каза той. Орбан описа себе си като „старомоден борец за свобода, единственият политически лидер против миграцията на нашия континент и лидер на страна, която всеки ден е под обсадата на прогресивните либерали".
Орбан призова аудиторията да има смелост да се заеме с чувствителни въпроси около миграцията, пола и сблъсъка на цивилизациите, като ги увери: „Един християнски политик не може да бъде расист". Той обвини прогресистите, че се опитват да отделят западната цивилизация от нейните християнски корени.
„Ако отделите западната цивилизация от нейното юдео-християнско наследство, се случват най-лошите неща в историята. Нека бъдем честни, най-злите неща в съвременната история бяха извършени от хора, които мразеха християнството. Не се страхувайте да наричате враговете си с техните имена. Орбан посочи, че „Сорос разполага с армия – пари, неправителствени организацииции, университети и европейски бюрократи в Брюксел".
Той мрачно предупреди: „Ужасите на нацистите и комунистите се случиха, защото някои западни държави в континентална Европа изоставиха християнските ценности и днешните прогресисти планират да направят същото. Те искат да се откажат от западните ценности и да създадат нов, пост-западен свят. Кой ще ги спре, ако ние не го направим?"
Орбан характеризира Унгария като „нация с размерите на Давид, която се изправя срещу глобалисткия Голиат" и спечели викове на подкрепа, когато заяви, че се е преборил да направи „Унгария първата страна в Европа, която е спряла нашествието на нелегални имигранти."
Орбан също така заяви, че семейството е атакувано от прогресистите и каза, че децата трябва да бъдат защитени от „токсичните неща на идеологията на пола". Той добави, че „референдумът в Унгария отхвърли програмите за сексуална ориентация в училищата без съгласието на родителите, а конституцията защитава традиционния брак. Да обобщим: майката е жена, бащата е мъж. Оставете децата ни на мира. Точка. Край на дискусията!"
Това предизвика продължителни овации и възгласи на ентусиазъм от тълпата на CPAC.

Станете почитател на Класа