Руски танк уби група чуждестранни наемници край Северск

Руски танк уби група чуждестранни наемници край Северск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.07.2022
  • Share:

Журналистът от изданието The Politico Кристофър Милър съобщава за гибелта на четирима чуждестранни наемници край Северск през изминалата седмица, като се позовава на информация от командира на подразделението, в което са били войниците.

 

Според информацията, бойците са попаднали в засада на руски танкисти северозападно от града. На тяхното подразделение е било възложено да задържи евентуалното форсиране на Северски Донец от руските войски.

Сред загиналите са двама американци - Люк Луцишин и Брайън Йънг, както и канадски наемник - Емили-Антоан Руа-Сируа, а също така и швед - Едуард Селандер Патриняни.

"Първият снаряд рани Люк. Трите момчета, Едуард, Емил и Брайън, веднага се опитаха да окажат първа помощ на Люк и да го измъкнат оттам. Но след това втори изстрел от танк уби всички", уточняват от изданието.

От своя страна, канадското външно министерство съобщава, че е информирано за смъртта на канадски гражданин в Украйна.

"Канадското министерство на външните работи е информирано за смъртта на канадски гражданин в Украйна", заявяват от канадското външно министерство и добавят, че "служители на консулството са в контакт със семейството и оказват консулска помощ".

 

Станете почитател на Класа