Путин Операцията на Русия в Украйна се развива по план

Путин Операцията на Русия в Украйна се развива по план
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.07.2022
  • Share:

„Руската специална военна операция в Украйна върви по план и няма нужда да се поставят крайни срокове за нейното прекратяване", каза руският президент Владимир Путин, приключвайки посещението си в Ашхабад.
Според Путин „целта на специалната военна операция е да освободи Донбас, да защити хората, които живеят там и да създаде условия, които да гарантират сигурността на самата Русия".
"Работата протича спокойно и ритмично. Войските напредват и достигат тези крайни точки, които са поставени като задача на определен етап. Всичко върви по план", подчерта Путин.
На въпрос за евентуален краен срок за приключване на операцията, руският президент каза: „Няма нужда да говорим за някакви срокове. Никога не говоря за това, тъй като това е животът и това са реални неща. Не е редно да се притиска това в някакви срокове. Това е свързано с интензивността на бойните действия, която е пряко свързана с потенциални жертви и трябва да мислим преди всичко за защитата на живота на нашите момчета", подчерта президентът.

Станете почитател на Класа