Полски депутат «линчуван» за съмнения относно събитията в Буча

Полски депутат «линчуван» за съмнения относно събитията в Буча
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.05.2022
  • Share:

Членът на Сейма на Полша Корвин-Мике е «линчуван» за съмнения относно събитията в Буча

 

Полски депутат "линчуван" за съмнения относно събитията в Буча

 

 

Членът на Сейма на Полша, лидерът на коалицията от евроскептици и националисти «Конфедерация» Януш Корвин-Мике беше порицан за съмненията си относно събитията в украинската Буча, които руското министерство на отбраната нарече провокация.

 

Руското министерство на отбраната заяви по-рано, че всички снимки и видеоматериали, публикувани от режима в Киев, за които се твърди, че свидетелстват за някакъв вид „престъпления“ на руските военни в град Буча, Киевска област, са „поредната провокация“.

 

Както отбелязват от военното ведомство, през времето, когато това селище е било под контрола на руските въоръжени сили, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия.

 

Министерството отбеляза, че всички руски части напълно са напуснали Буча на 30 март, а изходите от града в северна посока не са били блокирани, докато южните покрайнини, включително жилищните райони, са били денонощно обстрелвани от украинските войски с артилерия с голям калибър, танкове и реактивни системи за залпов огън.

 

Кремъл заяви, че Русия категорично отхвърля всякакви обвинения за участие в смъртта на хора в Буча и настоява международните лидери да не бързат с обвиненията си срещу Русия, а да се вслушат в аргументите на Москва.

 

След като проучи въпросното видео, Корвин-Мике се усъмни в неговата достоверност.

 

По-рано в Туитър той попита: „забелязахте ли, че домовете са почти непокътнати (вероятно не…)“.

 

Той също така призова „да се помисли“ „защо хората са погребани в масови гробове, а не от техните роднини“ и „защо роднините не са изнесли тези тела от улицата“.

 

След това депутатът от опозиционната парламентарна фракция «Гражданска коалиция» Дариуш Йонски поиска Корвин-Мике да бъде наказан и подаде съответно заявление до парламентарната комисия по парламентарна етика.

 

След заседанието на комисията Йонски заяви, че опонентът му е получил порицание.

 

„По мое искане Корвин-Мике беше порицан, че намекна, че гражданите на Украйна могат да бъдат отговорни за клането на жителите на Буча“, написа той в Twitter.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа