Путин е прав: ЕС се самоубива

Путин е прав: ЕС се самоубива
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2022
  • Share:

Путин обяви «икономическото самоубийство» на ЕС и прогнозира най-високите цени на енергията в света заради санкциите срещу Русия, съобщава Haber 7. Читателите на изданието са убедени, че Европа я чака незавидна съдба.

 

Превод от Haber 7, Турция: 

 

Путин е прав: ЕС се самоубива

 

 

Руският президент Владимир Путин нарече санкциите на Европейския съюз срещу руския пазар на нефт и газ «икономическо самоубийство», отбелязвайки, че страната ще реагира в името на собствените си интереси.

 

Руският президент Владимир Путин проведе среща чрез видеоконферентна връзка за състоянието на петролната индустрия. Докосвайки украинския въпрос, руският лидер отново направи забележителни изявления.

 

Държавният глава подчерта, че «военната операция» на Русия в Украйна е резултат от политиката, която западните страни провеждат спрямо Руската федерация.

 

„Всичко, което се случва днес около Украйна, е свързано с недомислената политика на колективния Запад, който игнорира законните опасения на Русия в областта на обезпечаването на нейната сигурност и по всякакъв начин насърчаваше неонацистите в киевското ръководство, пренебрежително се отнасяше към проблемите, които се развиваха в Източна Украйна и в продължение на осем години допринесоха за продължаването на военните действия, започнати от режима в Киев преди осем години“, каза Путин.

 

„Европейските страни, под натиска на американския сюзерен, налагат санкции на пазарите на петрол и газ“

 

Обвинявайки САЩ за петролните и газовите санкции, наложени на Русия от европейските държави във връзка с операцията в Украйна, президентът на Руската федерация каза:

 

«Днес виждаме, че по абсолютно политически оцветени причини, заради собствените амбиции и под натиска на американския съзерен европейските страни въвеждат все нови и нови санкции върху нефтогазовите пазари».

 

Говорейки за това, че тези санкции вредят на Европа, руският лидер добави, че санкциите, приети от европейските страни единствено по политически причини, водят до по-високи цени, недостиг на определени петролни продукти и имат отрицателно въздействие върху транспорта, индустрията и европейските потребители.

 

«Икономическо самоубийство»

 

Обръщайки внимание на факта, че Русия ще действа в съответствие със собствените си интереси, Владимир Путин отбеляза:

 

«Такова икономическо самоубийство е вътрешна работа на Европа. Русия трябва да действа прагматично, основавайки се предимно на собствените си икономически интереси. Промените на петролния пазар са тектонични, а правенето на бизнес по стария модел изглежда малко вероятно.

 

Разбирайки какви стъпки ще бъдат предприети в близко бъдеще на Запад, трябва да направим изводи предварително и да действаме проактивно, да обърнем зле обмислените хаотични стъпки на някои от нашите партньори в наша полза.»

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа