Шестима бойци са убити в Азовстал при опит да взривят складовете с боеприпаси

Шестима бойци са убити в Азовстал при опит да взривят складовете с боеприпаси
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.05.2022
  • Share:

„Шестима украински военнослужещи бяха убити на територията на завода Азовстал в Мариупол, когато се опитаха да взривят складовете си с боеприпаси, преди да се предадат", каза лидерът на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин пред канал в YouTube в събота.


„Не е ясно кой е направил това, никой не поема отговорност, но след като основната група излезе, някой заповяда да взривят складовете с боеприпаси. Това беше направено набързо и заповедите бяха неясни, така че в резултат на това, шестима души загинаха веднага, а доколкото знам, четирима бяха ранени", каза той.


Според Пушилин неизвестен брой украински военнослужещи все още може да се намират на територията на завода. По думите му те имат запаси от храна и вода, но им липсват лекарства. Лидерът на ДНР добави, че в момента "всяка стая, всяко кътче на завода се претърсват щателно".


Общо 2439 националисти от батальона "Азов" и украински военнослужещи, които се бяха барикадирали в завода от 21 април, сложиха оръжие и се предадоха от 16 май.

Станете почитател на Класа