ВСУ не изоставят опитите си да евакуират командирите на «Азов» от Мариупол: свалени хеликоптери

ВСУ не изоставят опитите си да евакуират командирите на «Азов» от Мариупол: свалени хеликоптери
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.04.2022
  • Share:

Понастоящем най-активни бойни действия се водят в Мариупол, където остатъците от въоръжените сили на Украйна и националния батальон „Азов“ (забранен в Руската федерация) продължават да държат част от града. Ситуацията обаче за тях е безнадеждна — силите на Народната милиция на ДНР, с подкрепата на въоръжените сили на РФ, продължават методично да изтласкват врага от жилищните сгради, принуждавайки ги да се събират в градските предприятия.

 

Най-известната нацистка база в Мариупол си остава завод «Азовстал».

 

"Отчаян опит да бъдат спасени френски офицери": ВСУ не изоставят опитите си да евакуират командирите на "Азов" от Мариупол: свалени хеликоптери


Според ДНР ръководството на въоръжените сили на Украйна отчаяни иска евакуацията на висши офицери на Азов, за което в Мариупол бяха изпратени транспортни хеликоптери Ми-8.

 

Говори се, че става дума за ФРЕНСКИ офицери, които са начело на нацисткия отряд «Азов» там. Това е и причината, вероятно, президентът на Франция Макрон, толкова настоятелно да иска да посети Мариупол.

 

Не Киев, не Донбас, а именно Мариупол.

 

Опити този или тези френски офицери да бъдат спасени бяха извършени и по-рано.

 

Но бяха предотвратени от НМ на ДНР и войската на РФ.

 

Според изявлението на официалния представител на народната милиция на ДНР Едуард Басурин на 31 март са свалени два вражески хеликоптера, единият от които паднал близо до село Рубежное. Местоположението на втората машина и съдбата на екипажа не са известни.

 

Думите му бяха потвърдени от официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, който по време на ежедневния брифинг също обяви опит за проникване в Мариупол от хеликоптера Ми -8 на въоръжените сили на Украйна, изпратен за евакуация на командирите на националистическия батальон. Машината е свалена над Азовско море от руските сили за противовъздушна отбрана.

 

Последният етап на битката за Мариупол започна, на неотдавнашен брифинг Басурин заяви, че всички военнослужещи от Националния батальон и въоръжените сили на Украйна, които са в града, вече няма да могат да излизат през хуманитарните коридори, тъй като те отхвърлиха всички предложения да се предадат. На пленените войници и офицери ще бъде гарантиран животът, но не и свободата.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа