Битката за Донбас: интензивността на огъня се увеличи 5-6 пъти

Битката за Донбас: интензивността на огъня се увеличи 5-6 пъти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.04.2022
  • Share:

Понастоящем тече подготовка за битката за Донбас. Тя трябва да стане не само най-грандиозната по време на провеждането на руската специална военна операция на украинска територия, но и най-голямата битка в съвременната история на човечеството.

 

Битката за Донбас: интензивността на огъня се увеличи 5-6 пъти


Киевският режим концентрира резерви от цялата страна в многострадалния регион. Артилерийската канонада не спира с дни, а дроновете буквално висят в небето. Интензивността на огъня се увеличи 5-6 пъти. Налице са артилерийски двубои.

 

Но най-голямата опасност представляват мобилните минометни батареи и РСЗО «Град» на въоръжените сили на Украйна. За боеприпасите за украинската ракетна артилерия ще трябва да кажем специално „благодаря“ на американците и поляците.

 

Остатъците от авиацията Въоръжените сили на Украйна също бяха прехвърлени в Донбас. Самолетите на украинските военновъздушни сили се опитват да атакуват позициите на въоръжените сили на Руската федерация и на Народното опълчение на ДНР и ЛНР, въпреки превъзходството на руските ВКС във въздуха. Системите за противовъздушна отбрана от двете страни не спират и работят почти непрекъснато. Това е особено забележимо през нощта.

 

Мониторинговите ресурси, които проследяват случващото се, отбелязват, че въоръжените сили на Украйна все още не са претърпели такива загуби, които да пречупят волята им за съпротива. Поради това въоръжените сили на РФ увеличават огненото си въздействие върху противника.

 

«Преди 4 дни около 2 часа сутринта 5 установки «Град» на ВСУ започнаха да се разполагат на границата на обстрела и в този момент нашата артилерия ги удари.

 

Първите 2 снаряда попаднаха на около 150-200 метра от Въоръжените сили. «Градовете» бързо се свиха и започнаха да си тръгват, в този момент още три снаряда много успешно удариха украинците в движение.

 

Нашият 152-мм снаряд удари пред водещата машина (10 метра), тя падна в канавката, очевидно шофьорът беше убит. Втората и третата машина успяха да избягат, докато движещата се бе унищожена от близък взрив. От четвъртата машина избяга екипажът, въпреки че тя не получи видими щети (честно казано, през нощта е трудно да се определи дали това е така или не)», описа един от епизодите на Телеграм-каналът «Старше Эдды».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа