Русия е подготвила клещи за Киев

Русия е подготвила клещи за Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.03.2022
  • Share:

Поемането на контрола над този град ще осигури пробив към столичната «незалежна» от юг

 

Русия е подготвила клещи за Киев

 

 

След като руската армия пое контрола над Херсонската област, най-важният аванпост на Украйна в южната част на страната остава град Николаев — най-важният индустриален център, люлката на черноморското корабостроене на Русия с население от почти половин милион души.

 

Припомняме, на 11 март руските войски завършиха блокирането на Николаевската групировка на въоръжените сили на Украйна от три страни: от юг, изток и север.

 

След това въоръжените сили на Руската федерация бързо напреднаха на север от Николаевска област. В момента територията на север от Николаев до Нов Буг и границите на Днепропетровска област се контролира от руските военни. Части от въоръжените сили на Украйна обаче продължават да оказват упорита съпротива.

 

Сериозна роля играе и информационната война, в която украинските пропагандисти се опитват да представят ситуацията по такъв начин, все едно руската армия е „счупила зъбите си” за Николаев.

 

Главата на Николаевска област Виталий Ким, който днес се превърна в един от основните нюзмейкъри в Украйна, се опитва да създаде подобна картина. И така, миналата седмица той, намирайки се в стая без прозорци, обяви, че ситуацията уж е под негов пълен контрол и призова руските войски да се „предадат“. И това въпреки факта, че в действителност губернаторът вече не контролира повече от две трети от територията на региона, включително дясната част на устието на Южен Буг.

 

На 15 март Ким заяви, че има идея за укрепването на Николаев.

 

„Има една идея за отбраната на града, ще се хареса на всички. Сега го изучавам от техническа гледна точка, координирайки се с военните и инженерите. Ще работя и вечерта вероятно ще помоля за помощ от нашите приятели в Одеса, защото там ще е необходима строителна техника. По принцип планът е добър, идеята е добра“, каза той, без да уточни в какво се състои този план.

 

Ето какво казва по повода политологът Иван Коновалов:

 

«Стратегическото значение на Николаев е много голямо”, обяснява той. — След приключване на операцията в Николаев част от руската групировка ще тръгне на север – за затваряне на южния фланг около Киев, а другата част ще тръгне към Одеса, която все още не е обхваната от операцията.

 

Одеса е перла, културен център със световно значение, никой не иска да я унищожи. Събитията от 2 май 2014 г. се помнят добре в града, много от организатори на това масово убийство все още са в Одеса и разбират какво ги очаква, всичките им имена отдавна са известни, няма къде да се скрият.

 

Русия им даде да се разбере: напуснете, оставете Одеса без много кръвопролития.

 

След прочистването на Мариупол руската войска ще се приближи и тогава ще започне да се решава задачата за създаване на проход в Приднестровието, освобождаването на Одеса и достигането до южния фланг на Киев и затваряне на пръстена около него.

 

Ако погледнете картата, ще видите, че югът на Украйна, северът и изтокът са взети под контрол, центърът остава непокрит. Завършването на операцията край Николаев и край Киев, обграждайки го от всички флангове, ще доведе до блокирането на това огромно парче, в което са големи градове като Днепропетровск (Днепър в украинската версия), Кривой Рог, Полтава. Тогава просто няма да има нужда от провеждане на военни операции, също няма да е необходимо да се обграждат тези градове, както сега се прави с Харков и същия този Николаев. Самите те ще се предадат поради пълното прекъсване на комуникациите.

 

За съжаление, там имаме работа с въоръжените сили на Украйна, това са мотивирани хора, вече всъщност същите тези нацисти, които трябва да бъдат унищожени.

 

Всичко върви по план.

 

А плановете са да се сломи съпротивата и да се унищожи врагът, който продължава да се съпротивлява. Не забравяйте, че около 53 000 души все още остават в основния „котел“ в Донбас, още около седем хиляди остават в Мариупол, плюс още 50 000 групировка се намира в Западна Украйна, която освен това е подсилена и от чуждестранни наемници. Редиците на последните обаче силно изтъняват след руския удар на полигона Яворовски: тези, които не са убити, избягаха. Във всеки случай не подценявайте врага.

 

Тези, които все още са останали, са сериозна сила, с тях Русия ще трябва да се разправи», завърши Коновалов.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа