Coinbase продаде акции за 291,8 милиона долара в дебюта си на Nasdaq

Coinbase продаде акции за 291,8 милиона долара в дебюта си на Nasdaq
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    20.04.2021
  • Share:

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ, продаде общо 291,8 милиона долара акции в сряда при дебюта на компанията на фондовия пазар Nasdaq, съобщава Ройтерс.


Според документи, подадени в Американската комисия за ценни книжа и борси, Армстронг е продал 749 999 акции в три лота на цени, вариращи от 381 до 410,40 долара за акция.


Порталът Coindesk, специализиран в блокчейн и криптовалути, съобщи, че заинтересованите страни и инвеститорите на Coinbase са продали акции на стойност около 5 милиарда долара през първия ден на търговия.


По време на първия си ден на публично предлагане за продажба (IPO), капитализацията на компанията достигна 100 милиарда долара, цифра, която в даден момент дори надхвърли.
Първоначалната предлагана цена беше 250 долара за акция, но наддаването за Coinbase се отвори на 381 долара за акция, което доведе до пазарна стойност на компанията от 99,6 милиарда долара.


След това цената на акция достигна своя връх, надхвърляйки $ 429, а капитализацията на Coinbase достигна $ 112 милиарда. В крайна сметка имаше спад под нивата на отваряне на офертите и в момента Coinbase се търгува на около $ 342 на акция.


Coinbase отчете приходи от 1,8 млрд. долара през първото тримесечие на тази година, в сравнение с 1,3 млрд. долара, генерирани през цялата 2020 г.


Този месец се разбра, че тя е създала група за влияние с Fidelity and Square, друг играч в сектора, както и с компанията за рисков капитал Paradigm, с цел да направи регулацията по-благоприятна за блокчейна и криптовалутната индустрия.


Основана през 2012 г., Coinbase предлага услуги за обмен на криптовалута и фиатни валути, обслужвайки повече от 56 милиона клиенти в 100 държави. Общо на платформата се търгуват около 50 криптовалути, включително биткойн.

Станете почитател на Класа