Китайците за ситуацията в Украйна

Китайците за ситуацията в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2021
  • Share:

Китайците следят отблизо събитията в Украйна и когато Западът изразява готовността си да подкрепи Украйна, ако Русия продължи «провокациите», те не дават на Запада ни най-малък шанс за победа в коментарите си.

 

„Руснаците са добри и Съединените щати ще паднат в ямата веднага щом подадат ръка за помощ“, пише един от тях.

 

Китайците за ситуацията в Украйна: Руснаците са добри, а САЩ ще паднат в ямата веднага, щом подадат ръка за помощ!

 

 

Напоследък конфликтите в Източна Украйна се възобновиха, а отношенията между Русия и Украйна остават напрегнати. След като последната поиска от НАТО да увеличи бойната готовност в района и заяви, че САЩ могат да помогнат в бъдеща война, Русия предупреди, че ще разглежда разполагането на войски на Запада в Украйна като „сериозна провокация“.

 

Пресслужбата на Министерството на отбраната на Украйна на 2 април заяви, че след разговори с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, САЩ обещават да предоставят на Украйна военна помощ, ако конфликтът в Донбас ескалира. В изявлението на украинското министерство на отбраната се посочва, че министърът на отбраната на САЩ подчертава, че «в случай на ескалация на руската агресия САЩ няма да оставят Украйна сама».

 

Според съобщенията прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в отговор на тези действия на Украйна заяви, че ако САЩ разположат войски в Украйна, Русия ще предприеме «всички необходими мерки», за да осигури собствената си регионална безопасност. Песков подчерта, че Русия не е конфликтна страна (с Украйна) и не може да осигури пълно прекратяване на огъня в Донбас, но ще използва влиянието си за изпълнение на споразумението.

 

Коментари на китайските читатели: 

 

Aries:

 

Руснаците са добри и САЩ ще паднат в ямата веднага, щом подадат ръка за помощ. Ако не действат, те ще демонстрират своята слабост пред всички и тогава по-малките братя дори няма да посмеят да си подадат главите. Съединените щати са принудени да отидат в Украйна, в Тайван, те се сблъскаха с два фактора, ограничаващи тяхната сила, а в бъдеще в Близкия изток за тях ще възникне ситуация, при която те няма да могат да направят нищо. Всичко това прави американската стратегия напълно изпразнена от съдържание, тя се превръща в обикновно хартиено хвърчило.

 

h: Руснаците зададоха ритъма, в който искат да действат, янките продължават да работят по стария модел: започват конфликт — принуждават към купуване на оръжие — печелят пари. Нека руските войски да бъдат изпратени, САЩ нямат шанс и, разбира се, няма да посмеят.

ur: В следващата битка САЩ определено няма да посмеят да се бият директно с Русия. Ако наистина избухне война, източната част на Украйна ще се присъедини към Русия и дори по-голямата част от тази територия ще бъде погълната от Руската федерация. Навремето Русия заяви, че ако започне война, тя ще завладее 8 държави от НАТО за 5 дни, а използването на ядрено оръжие също е възможно.

 

Остров_EDM: Ако САЩ се осмелят да изпратят войски, резултатът ще бъде: Източна Украйна ще стане руска територия, самата Украйна ще се превърне в следващата Сирия и навсякъде ще има разрушения и разруха.

 

SchwarzerPanda: Ако САЩ все пак изпратят войски, Украйна непременно ще се превърне в географски термин. Ако някой трябва да претегли всичко добре, това е Полша — няма ли някой по-късно внезапно да открие няколко десетки руски дивизии на река Бург?

 

Weibo: На САЩ им е все едно какво ще се случи с Украйна — ще изчезне или не.

 

Лицзяо Ли Жусун: Прискърбно е това, че само преди няколко десетилетия Украйна все още беше житницата и военния център на Съветския съюз. Не мина много време и тя се превърна в нож на НАТО, насочен към Русия.

 

Толкова близо до вратите на Русия САЩ няма да посмеят да действат лично, а просто ще намерят поредното пушечно месо.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа