Ако НАТО бе завзел руския товарен кораб

Ако НАТО бе завзел руския товарен кораб
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    20.01.2021
  • Share:

Десантът на НАТО на борда на руски товарен коран, бе неречен любезност, пише Avia.Pro.
Китайското информационно издание Sina коментира дисанта на специалното подразделение на ВМС на Гърция на борда на руски товарен кораб в Средиземно море, заявявайки, че същото е само неголяма игра на Атина, представляваща не повече от обмяна на любезности.

 

"Ако НАТО бе завзел руския товарен кораб със сила, то след час трябваше да се спасяват гърците и корабът им"

 

 

"Ако НАТО бе завзел руския товарен кораб със сила, то след час трябваше да се спасяват гърците и корабът им"

 

 

Според китайските журналисти, ако гърците се били опитали със сила да завземат кораб от руския флот, то щяло да се наложи след 1-2 часа да се спасява вече гръцкият кораб.

 

«Гръцките военни, които извършиха десант на палубата на руски товарен кораб от вертолет, вероятно са демонстрирали обмяна на любезности с руснаците.

 

Руските моряци предоставиха на гръцките воени достъп до кораба си, а гръцките моряци извършиха проверка — била снаправена и обща снимка.

 

…Ако НАТО се бе опитало със сила да завземе руския кораб, то след няколко часа би се наложило да се спасяват гръцките военни, а и гръцкият кораб от руския флот, намиращ се в Средиземно море», подчертава изданието.

Тук е мястото да уточня, че самият факт на десант на военните от ВМС на Гърция на борда на руски товарен кораб много силно разтревожи руските аналитици, но по-късно, когато стана известно за това, което е било направено с позволението на екипажа на кораба под руски флаг, стана ясно, че не бива да се очаква никакво напрежение.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа