Тръмп записа прощално видеосъобщение

Тръмп записа прощално видеосъобщение
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    19.01.2021
  • Share:

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп записа прощално видеопослание от ранга на шеф на администрацията на Вашингтон.

 

Според CNN, позовавайки се на източник, крайната дата за публикуване на съобщението все още не е определена, съобщава ТАСС . Отбелязва се, че в речта си Тръмп изброи най-значимите, според него, постижения в президентството.

 

В обръщението се споменава и „новата администрация“, но контекстът на изявлението за екипа на новоизбрания президент Джоузеф Байдън не е уточнен.

 

Встъпването в длъжност на Байдън и вицепрезидента на САЩ Камала Харис е насрочено за 20 януари.

Миналата седмица поддръжниците на Тръмп се събраха във Вашингтон, за да демонстрират подкрепа на американския лидер,  нахлуха  в Конгреса, нарушавайки  одобрението  на общите избори. По време на протестите във Вашингтон  бяха убити  четирима души, една от жените беше убита след прострелване от полицай от Капитолия. 

 

Във връзка с  бунтовете  във Вашингтон   е въведен 15-дневен извънреден режим, който ще засегне церемонията по инаугурацията на Байдън, насрочена за 20 януари. По-късно американският конгрес, на фона на размирици в Капитолия и комендантски час във Вашингтон, въпреки това  одобри  избора на Байдън за нов американски президент.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа