Мадуро: „Венецуела е разработила лекарство, което на 100% анулира covid-19"

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че страната му е успяла да разработи лекарство, което "анулира коронавируса на 100%".


Лекарството се основава на молекулата DR10, която се използва за лечение на хепатит С, човешкия папиломен вирус (HPV) и ебола, както и на други заболявания. Венецуелският институт за научни изследвания (IVIC) е провел проучването в това отношение.


"Днес мога официално да кажа, че тази молекула е тествана за covid-19, всички изследвания са извършени. Проучването е продължило 6 месеца и е довело до 100% унищожаване на вируса covid-19", заяви президентът на 25 октомври.


"Искам да съобщя, че Венецуела е получила лекарство, което анулира коронавируса на 100%. Лекарството действа срещу коронавируса без какъвто и да е вид токсичност, като не засяга здрави молекули", каза венецуелският президент.


Изследването е сертифицирано от експерти и учени, каза той и добави, че "те през следващите няколко дни ще продължат да изграждат маршрута, за да ратифицират чрез Световната здравна организация резултатите, получени от IVIC. След като получим такава ратификация от Световната здравна организация, ние ще продължим да подготвяме масовото му производство, международни съюзи за масово производство на тази молекула и да я предоставяме в целия свят като лек срещу коронавируса", каза той.

Станете почитател на Класа