Антихристиянски вандализъм в Англия

В Европа продължава религиозната конфронтация между бежанциje от Близкия изток и местните християни. Видеозаписът на млад мъж от арабски произход, който хвърля кръст от баптистка църква в Лондон, предизвикаха възмущение в мрежата. Вандалът е арестуван от полицията.

 

Daily Mail: Антихристиянски вандализъм в Англия (и видео)

 

 

Кадрите са заснели момента, в който мъжът откъсва кръста от баптистка църква в Източен Лондон.
Полицията задържа заподозрения на мястото на инцидента по подозрение за причиняване на щети.
Кръстът е открит, заподозреният остава в ареста, съобщи столичната полиция.

Мъжът, който се опита да откъсне голeмия кръст от покрива на църквата в Източен Лондон, беше арестуван от полицията. Кадрите, публикувани в социалните мрежи, показват как мъжът многократно се опитва да издърпа дървения кръст от основата му над входа на баптистката църква Chadwell Heath в Ромфорд.

Поставяйки качулката на палтото си на кръста, мъжът, полагайки всички усилия, се опита да откъсне кръста от покрива на сградата.

 

 

 

 

Собственикът на местно кафене, който е бил свидетел на вандализма, каза:

„За първи път видях този човек в 8 сутринта, когато отворих кафенето. Той седна на тротоара и започна да клати глава от една страна на друга. Веднага става ясно, че има психически проблеми.

Мисля, че е алжирец или мароканец. Изчезна за известно време, след като го видях за първи път, но след това видях, че се качи на покрива на църквата и започна да крещи оскърбления.

Беше много ядосан и започна да съсипва кръста. Извика нещо за религията, но честно казано, в думите му нямаше много смисъл. Хората започнаха да се събират, очаквайки какво ще направи по-нататък. Т

е стояха на разстояние, защото видяха, че човекът е на път да хвърли кръста. Когато кръстът най-накрая се срина, за щастие, това не нарани никого.

Това, което се случи по-късно, беше много странно.

Полицията още не беше пристигнала, така че човекът просто скочи и започна да влачи кръста по улицата — нещо като Исус.

В крайна сметка той се умори и просто седеше там, докато дойде полицията и го отведе. Всичко беше толкова шокиращо». 

Мъжът е арестуван на местопроизшествието по подозрение в престъпление, свързано с щети. Говорителят на полицията каза, че кръстът е намерен и мъжът все още е в полицейски арест.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа