Тръмп обеща „Мир чрез сила“

Американският президент Доналд Тръмп обяви на митинг в Уисконсин „САЩ имат най-добрата армия и оръжия в света", и обеща да поддържа "мир чрез сила", ако спечели следващите избори.


В речта си президентът увери, че "ще предпази САЩ от тези безкрайни и нелепи чужди войни, като същевременно запази несравнимата военна мощ".


Тръмп припомни, че когато встъпи в длъжност, "всичко беше старо, а ракетите и ядрените оръжия на страната не бяха в състоянието, в което трябваше да бъдат".


„Сега разполагаме с най-добрите оръжия, произвеждани някога от една държава", подчерта президентът, който отново се позова на хиперзвуковата супер ракета, както и други ракети, кораби, американски танкове и изтребители, "всички нови и произведени в САЩ", подчерта той.


„Няма никой, който да има нещо, което да се доближи до нашите оръжия", настоя президентът на САЩ, за да потвърди, че американската военна мощ е източник на завист за Русия, Китай и Северна Корея, както и за „всички страни по света.


"Надяваме се на Бог, че никога няма да ги използваме. Но ще имаме мир чрез сила", каза Тръмп.


Миналият септември руският президент Владимир Путин заяви, че „за първи път в съвременната история неговата държава разполага с най-модерните видове оръжия, които никой друг няма".


Президентът отбеляза, че Русия е трябвало да поеме "в продължение на десетилетия" ролята на изоставащ, що се отнася до ядреното оръжие, стратегическата авиация на далечни разстояния и междуконтиненталните ракетни технологии. „Сега Русия притежава най-модерните видове оръжия, които далеч надхвърлят по сила, мощ, скорост и прецизност всичко, което е съществувало и съществува днес", каза Путин.


По-специално президентът припомни, че оттеглянето на САЩ през 2002 г. от Договора за противобалистични ракети (ПРО) „е принудил Русия да започне да разработва хиперзвуково оръжие".


„Трябваше да създадем тези оръжия в отговор на американското разполагане на стратегическа система за противоракетна отбрана, която тогава би могла да неутрализира и обезсили пълния ни ядрен потенциал", обясни президентът. Той подчерта, че това не се е случило и сравни развитието на руските хиперзвукови оръжия с „ядрените и ракетни проекти на Съветския съюз".

Станете почитател на Класа