74-годишен египтянин е най-възрастният футболист в света

Египтянинът Езелдин Бахадер официално стана най-старият професионален футболист в света, след като изигра втория пълен мач в кариерата си този уикенд, само дни преди 75-ия си рожден ден, предаде Ройтерс.


Бахадер постави рекорд на Гинес и бе награден от организацията в събота, след като изигра за клуба на 6 октомври мач, който се оказа, че не е най-добрият мач за него. В мача старецът пропусна дузпа и клубът му падна с 3-2 в третата дивизия на страната.


Бившият аматьор, който ще отпразнува 75-ия си рожден ден на 3 ноември, отбеляза гол в дебютния си мач през март. Той бе планирал да изиграе втория си 90-минутен мач през същия месец, за да счупи рекорда, но спирането на спортните дейности поради пандемията от коронавирус го принуди да изчака.


Присъствието на Бахадер на последния мач, в който той беше подкрепен от шестте си внуци и други членове на семейството, помогна на клуба да спечели спонсорство и известност.


"Мечтая да подобря още веднъж собствения си рекорд, само за да направя състезанието малко по-трудно", каза египетският дядо, въпреки че тази цел може да бъде трудна, тъй като в момента той е развалил договора си с настоящия си клуб.

Станете почитател на Класа