Тръмп иска за САЩ ваксина, която работи: „Няма значение дали е от друга държава“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма възражение срещу ваксинация с коронавирусен медикамент от друга държава, ако действа, информира говорителят на Белия дом Кейли Макенани на 22 септември.


На въпрос по време на пресконференция за позицията на президента по отношение на ваксинацията, прессекретарят каза " Тръмп ще е щастлив да е първият човек, взел ваксината, или последният човек - което е най-доброто за американския народ. "


"Ще кажа нещо, което всъщност са неговите думи: Не ме интересува, просто искам да получа ваксина, която работи. Наистина не ме интересува дали е от друга държава. Ще им сваля шапка", цитира Макенани обитателя на Белия дом.


Миналата седмица правителството на САЩ обяви, че през април 2021 г. ще бъдат на разположение достатъчно ваксини срещу коронавируса за всички граждани на северноамериканската държава, за да бъдат имунизирани. "До април всички американци, които искат да се ваксинират, ще имат възможността да го направят. Разбира се, това не е принудителна ваксинация", каза д-р Скот Атлас, член на работната група на Белия дом за коронавируса.

Станете почитател на Класа