Концепция за луксозна мега-яхта във формата на лебед

Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини от Lazzarini Design Studio наскоро представи Avanguardia - концепцията за луксозна електрическа яхта с форма на лебед. Лазарини е вдъхновен от природата да създаде лодката, която е дълга 137 метра.


„Ние вярваме, че природата вече ни предоставя необходимите дизайнерски форми за нови дизайни, затова я базирахме на лебед - което всъщност е и нашето лого - защото вярваме, че това е едно от най-елегантните животни поради начина, по който се движи, начина, по който се храни и прави всичко останало", обясни Лазарини пред Форбс.


Акцентът в дизайна на Avanguardia е „лебедовият врат", който може да се разгърне и да повдигне или да свали до водата контролната зала на яхтата, която също може да се отдели, като по този начин се превърне в моторна лодка.


Наред с други удобства, яхтата включва гараж за три превозни средства, два хеликоптера и пристан за две лодки от капсулен тип, които освен че служат като отделни лодки, могат да увеличат задвижването на яхтата.


Основното задвижване се осигурява от два електрически странични двигателя и среден двигател MTU Rolls-Royce, осигуряващ максимална крейсерска скорост от 18 възела (33 км / ч).


Освен това тя има капацитета да побере 60 души пътници и екипаж, има 5 палуби, няколко басейна и мека мебел за сядане на открито.


"Това е концепция и всичко работи, а в Европа вече има поне една корабостроителница, която се интересува от Авангардия ".


Очакваните разходи за изграждане на лодката са 500 милиона долара.

Станете почитател на Класа