Руското министерство на отбраната предупреждава за предстояща провокация с химическо оръжие в Сирия

Руското министерство на отбраната предупреди за предстояща провокация с химическо оръжие в Сирия.


Терористите планират да извършат нападения в две села в провинция Идлиб, за да обвинят сирийската правителствена армия в използване на химическо оръжие, обяви на брифинг контраадмирал Александър Гринкевич, заместник-ръководител на Руския център за помирение на страните в конфликта.


Гринкевич уточни подробно, че Руският център е получил „информация за подготовка от терористичната група Хаят Тахрир ал Шам на провокации с използване на отровни вещества в южната част на зоната за деескалация на Идлиб".


"През следващите дни терористите планират да извършат нападения над селищата Ерих и Бесамес в провинция Идлиб, за да обвинят сирийските правителствени сили в използване на химическо оръжие срещу цивилни", каза контраармиралът.


Според информацията, достъпна на Руския център, „активисти от организацията "Бели каски" са пряко ангажирани в подготовката на планираните химически провокации, включително за заснемане на видеоклипове на мястото".


Като се има предвид тази информация, руският орган призова командирите на незаконните въоръжени групи да се откажат от въоръжените провокации и да тръгнат по пътя на мирно решение на ситуацията в районите под техен контрол.

Станете почитател на Класа