Позор! Филип Киркоров в защита на диктатора Лукашенко

Филип Киркоров се включи в създаването на песен, защитаваща президента на Беларус Александър Лукашенко, предаде руското издание „Комерсант”. Песента, записана под девиза „Артисти за мир”, е наречена „Любимата си няма да дадем”. Това е цитат от речта на Лукашенко пред Националното събрание на Беларус от 4 август:

„Ние здраво държим в ръцете си бъдещето. Бъдещето на нашата независима Беларус. Страната си няма да дадем. Независимостта струва скъпо. Но си струва достатъчно, за да я съхраним и предадем на бъдещите поколения. Зад нас е Беларус – чиста и светла, честна и красива, трудолюбива, мъничко наивна и едва ранима. Но тя е наша, тя ни е любима. А любимата си няма да дадем”.

В песента, създадена насред най-масовите протести в бившата съветска република, участват няколко беларуски и няколко руски певци като Филип Киркоров, Анита Цой, Денис Майданов и други. Текстът е на Юлия Бикова и Евгений Олейник.

Прессекретариатът на Филип Киркоров отрича, че певецът е записал песен в поддръжка на беларуския диктатор. В изявление екипът на изпълнителя твърди, че Киркоров просто е получил предложение да запише „хубава песен” и не е бил наясно, че в нея е използван цитат от Лукашенко. Според руската преса обаче обясненията на Киркоров звучат повече от наивно.

 

 

Вижте песента-възхвала за Лукашенко:

 

 

 

 

Станете почитател на Класа