Пазарлъците за новото правителство на Северна Македония продължават

Лидерът на СДСМ Зоран Заев и лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети не постигнаха договор за коалиция в новото правителство, съобщава вестник "Нова Македония". След срещата Заев заяви, че има напредък в становищата на двете партии и каза, че разговорите ще продължат в близките дни. По отношение на ресорите Заев каза, че се знае кои кадри кои ресори ще може да оглавят.

Вестник "Слободен печат" отбелязва, че 4 дни до края на срока, в който президентът Стево Пендаровски трябва да даде мандата на този, който осигури 61 депутата, от партиите не се съобщават конкретни информации докъде са стигнали с преговорите за ново правителство. Източници от албанския опозиционен блок заявили за "Слободен печат", че "мирише на широка коалиция без ВМРО-ДПМНЕ", но с всички партии на албанците.

Малинка Ристовска-Йордановска от Института за европейска политика заяви за "Слободен печат", че новото правителство трябва да се формира бързо, тъй като през септември се очаква приемането на преговорна рамка за начало на преговори с ЕС. Тя посочва, че новото правителство трябва докрай да изпълни европейския дневен ред.

Станете почитател на Класа