Американските политици — «Клуб за пенсионери над 70»

Възрастните хора доминират в американската политика, пише шведското издание Svenska Dagbladet. В бизнеса през последните години е същото. Манията на американците с опит има исторически корени: възрастните се считат за мъдри алтруисти, въпреки че не всички запазват гъвкавостта на ума си.

 

Американските политици - "Клуб за пенсионери над 70"

 

Клуб «над 70 …» Възможно ли е да бъдеш твърде стар в американската политика?

Американската политика е доминирана от възрастни хора. Ключовите фигури в Камарата на представителите и Сената, както и водещите чиновници отдавна са за пенсиониране. Защо се случи това? А възможно ли е въобще да бъдещ твърде стар за политика?

Когато Доналд Тръмп положи клетва и се закле в Библията на 20 януари 2017 г., той беше на 70 години. Той стана най-старият президент в историята на страната.

Неговият съперник Джо Байдън може да счупи рекорда: ако победи Тръмп на изборите, към момента на встъпването си в длъжност той ще навърши 78. Бившите му съперници от демократите Майкъл Блумбърг, Бърни Сандърс и Елизабет Уорън също са над 70.

Спикерът на палатата Нанси Пелоси е на 80 години. Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл — 78. Рут Бадер Гинсбург, най-известният съдия във Върховния съд, удари 87 през март.

Не е изненадващо, че в предизборния дебат възрастта изплува все по-често — особено по отношение на Джо Байдън.

Консервативният вестник The Washington Examiner се консултира с пластични хирурзи и те твърдят, че белезите по слепоочията му са от операции по лифтинг на лицето.

Всеки гаф на Байдън се гледа под лупа: в една своя реч той обърка жена си със сестра си, друг път по време на интервю с Андерсън Купър в ефира на CNN, окото му беше пълно с кръв. Освен това той често се обърква и запъва, не успявайки да намери думи.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа