Марк Цукърбърг критикува решението на Twitter да провери фактите в два туита на Тръмп

Изпълнителният директор на Facebook Марк Цукърбърг не беше съгласен с решението на Twitter да постави известие за проверка на факти на два туита от президента на САЩ Доналд Тръмп. Изявленията му се състояха по време на интервю за Fox News, пълната версия на което ще бъде публикувана днес.


Американският бизнесмен заяви, че цифровите платформи частна собственост не трябва да действат като "арбитър на истината". В този смисъл той заяви, че по този аспект създадената от него социална мрежа има "различна политика" от Twitter.


"Твърдо вярвам, че Facebook не трябва да бъде арбитър на истината за всичко, което хората казват онлайн", каза Зукърбърг и добави, че "частните компании вероятно, особено тези компании в платформите, не трябва да бъдат в позицията да го правят. "


Коментарите на младия магнат се позоваха и на последните предупреждения на Тръмп, в които той заплаши, че ще "регулира или дори затвори платформите на социалните медии, които заглушават консервативните гласове".


В тази връзка Цукърбърг каза, че е необходимо "да разберем какво наистина имат намерение да направят" и отбеляза, че "като цяло правителството да избере да цензурира платформа, тъй като е загрижено за цензурата, не ми изглежда точно правилното решение".

Станете почитател на Класа