Помпео: „САЩ няма да търпят интернет цензурата“

Държавният секретар Майк Помпео пусна туит, в който заяви, че " Съединените щати се противопоставят на всякакъв тип наложена от правителството интернет цензура по време или след пандемията на коронавирус". Това съобщение се появи часове, след като американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще "регулира или дори затвори" социалните медии.


"САЩ се противопоставят на наложеното от правителството затваряне на Интернет и други форми на цензура по време на или след тази пандемия и няма да ги търпят", заяви дипломатът.


"Ние се присъединяваме към призива на онлайн коалицията за свобода - съюз от 31 правителства, които търсят свобода на изразяване, асоциация, събрания и поверителност в Интернет - за насърчаване и защита на свободата онлайн по всяко време", добави Помпео.


В сряда Доналд Тръмп заплаши, че ще "регулира или затвори платформите на социалните медии, които заглушават консервативните гласове", след като Twitter маркира два негови публикации с известие за проверка, че съдържат съмнителна информация.

Станете почитател на Класа