САЩ изпревариха Китай и Италия по брой заразени с коронавирус

Координаторът на Белия дом за разпространението на коронавируса Дебора Бъркс заяви, че според сегашните прогнози в САЩ от COVID-19 могат да загинат до 2,2 милиона души.

САЩ изпревариха Китай и Италия по брой заразени с коронавирус.

Според „Ню Йорк Таймс” в САЩ най-малко 81 321 души са заразени с коронавирус, което вече е повече, отколкото в Китай, Италия или друга държава.

САЩ изпревариха останалите страни по брой регистрирани случаи на заразяване с коронавируса. Това са оценки, публикувани днес в „Ню Йорк Таймс”. По данни на изданието най-малко 81 321 души са заразени с коронавирус в страната, което е повече, отколкото в Китай, Италия или която и да е друга държава.

Американският президент обяви, че това се дължи на големия брой изследвани хора в страната. Координаторът на Белия дом за разпространението на коронавируса Дебора Бъркс заяви, че според сегашните прогнози в САЩ от COVID-19 могат да загинат до 2,2 милиона души.

Американските власти могат да преразгледат съществуващите прогнози относно развитието на ситуацията с коронавирус в посока намаляване на броя на потенциалните случаи на инфекция и смърт, тъй като те не са потвърдени от реалните данни за страни като Италия, Китай и Южна Корея.

„Прогнозите, съдържащи се в моделите, не съответстват на реалността, която всъщност наблюдаваме нито в Китай, нито в Южна Корея, нито в Италия“, каза тя.

Бъркс даде пример, според който, използвайки настоящата методология за прогнозиране, Италия вече е трябвало да има около 400 000 смъртни случая. „Те дори не са се доближили до тази цифра“, каза тя.

Според университета Джон Хопкинс, в Италия са регистрирани повече от 80 000 заразени, като 8 200 души са починали. „Това се опитваме да разберем. Моделите са модели, но ги приспособяваме към реалността. Сега имаме достатъчно данни за реалната ситуация с коронавируса в [различни] страни, така че да можем наистина да направим всички тези прогнози много по-точни“, отбеляза Бъркс.

 

 

Станете почитател на Класа