Над 27 000 са излекуваните от коронавирус в Китай

"По официални данни от вчера в цялата страна с изключение на провинция Хубей са регистрирани само 9 случай на потвърдено заразени с коронавируса, което показва, че предпазните мерки, свързани най-вече с ограничаване събиранията и движението на хора, задължителното носене на маски извън дома и проверките на температурата на много публични места, дават резултат", каза за БНТ журналистът от Радио "Пекин" Тодор Радев.

 

 

 

Излекуваните вече също са доста голям брой. По данни от днес те са над 27 000. Това са добри новини, но това не означава, че епидемията приключва.

Жертвите на коронавируса са вече близо 2 700 души, а броят на заразените е над 77 000.

Положението в град Ухан и провинция Хубей като цяло остава много тежко. Предпазните мерки продължават да се прилагат практически без промяна от предишните седмици в цялата страна.

В голяма част от градовете и провинциите на Китай работещите се върнаха към нормалния си начин на живот. В Пекин жилищните блокове остават изолирани и в тях не се допускат външни хора. Много магазини и ресторанти остават затворени. Хората по улиците продължават да са изключително малко и се придвижват с маски. Училищата и университетите остават затворени.

Станете почитател на Класа