Борис Джонсън качи крак на масата на официална среща с Макрон

Британският премиер Борис Джонсън зае относително разпусната позиция на официалната среща, която проведе с президента на Франция Еманюел Макрон. По време на срещата в четвъртък, в залата на Елисейския дворец, Джонсън качи единия си крак на масата, което беше силно критикувано от журналисти и потребители на социалните мрежи.


"Грубо и смущаващо. Представете си, ако Макрон качи крак на масата в Бъкингамския дворец", пусна туит писателката Соня Пърнел. Асистентите на Джонсън обаче заявиха, че това е било шега, докато пият кафе, за да потвърдят отново „добрата атмосфера" между тях. Впоследствие британецът се извини, свали крака си и се засмя.


Диалогът беше първата двустранна среща откакто премиерът встъпи в длъжност на 24 юли. Въпреки че обсъдиха въпроса за Brexit, Макрон предупреди, че няма да има време за постигане на ново споразумение. "Ще бъда много ясен: през следващия месец няма да намерим споразумение за излизане, което е далеч от базите", каза френският президент.


От своя страна Джонсън заяви, че е негово задължение да изпълни желанията на британския народ, който гласува за излизане от Европейския съюз. „Трябва да напуснем ЕС на 31 октомври със или без съгласие. Тогава, разбира се, можем да поемем напред в отношенията си. Напълно съм съгласен с вас, Емануел, че това е доста извънредна връзка ", добави британският лидер.

Станете почитател на Класа