Канадски земеделски производители са изправени пред "хранителен тероризъм"

Канадските земеделските производители на остров Принц Едуард в залива Сейнт Лорънс се борят с "хранителен тероризъм" от октомври миналата година. Сега те са предложили награда от US $ 400 000 за полезна информация, която може да помогне за намиране на отговорните за поставяне на игли и пирони в картофите, отглеждани там.
"Това е хранителен тероризъм. Тези, които правят това са страхливци, много лоши хора", каза местен фермер, цитиран от вестник "Гардиън".
През октомври миналата година, игли в картофите от ферма на острова са открити в магазините за хранителни стоки в четири различни провинции в Северна Америка. В резултат на това производството във фермата бе спряно незабавно.
Саботирането има голямо влияние върху местната икономика, където индустрията по отглеждането и преработката на картофи се оценява на милиарди долари.
"Искаме страхливците заловени и наказани с цялата строгост на закона", каза Дохърти, президент на Съвета на прошзводителите на Остров Принц Едуард.
Междувременно местните власти са предложили разпределяне на два милиона долара, за да помогнат на островните земеделски производители и преработватели да се оборудват с метални детектори и да запазят доверието на потребителите в продуктите им, които са от световна класа.a

Станете почитател на Класа