Испания: Противници на коридата се разголват за протест

Повече от сто активисти на PETA са протестирали лежейки на земята, голи и окървавени в испанския град Памплона, където всяка година се провежда традиционният фестивал на коридата Сан Фермин.
За петнадесета година, повече от 150 активисти и поддръжници на организация PETA и AnimaNaturali се събраха миналата събота пред арената за бикоборство в Памплона , като покриха телата си с червена боя в протест срещу " кървавата диря, оставена от биковете на фестивала Сан Фермин", съобщава" Нотисиас де Навара ".
Протестиращите "окървавени" останаха един час да лежат на земята, неподвижно и с преплетени тела, водени от трима млади мъже, с големи плакати на кастилски, баски и английски език "Памплона се оцветява с кръв."
"Кръвта е символ на страданията на биковете на фиестите в Сан Фермин и в цяла Испания, където използват бикове за забавление".
Фестивалът Сан Фермин се провежда всяка година от 6 до 14 юли и се описва от мнозина като насърчаване на жестокост към животните. Тази средновековна традиция се излъчва от испанската национална телевизия.

Станете почитател на Класа