Къде е изчезнала една трета от Великата китайска стена?

Великата Китайска стена, световно културно наследство и един от най-големите символи на Китай, в бъдеще може да съществува само на снимки: близо 30% от дължината й вече е била унищожена поради климатични и човешки фактори.
Климат, липса на поддръжка и човешки фактори са основните причини за унищожаването на Великата китайска стена. С течение на времето е изчезнала повече от една трета от секцията построена по време на династията Мин (XIV - XVII), най-видимата и посещаване днес, разкрива Гардиън, цитирайки местните медии.
Сред климатични фактори се подчертават обилните валежи, ерозията, свлачища и растящи между пукнатините дървета. Много кули вече са толкова нестабилни, че може да се сринат от силна буря. Въпреки това, най-голямата опасност са човешките действия, тъй като грабежите на камъните от стената са много чести.
Някои жители демонтират част от световното наследство, за да изградят с този материал свои собствени къщи, а други продават тухли на пазара, особено тези, които съдържат надписи на мандарин. Въпреки, че наказанието за подобни действия може да възлиза на около $ 800, все още няма конкретна институция, която да наложи тези правила и най-големият китайски символ бива унищожаван всяка година.

Станете почитател на Класа