Аржентинец отвлечен в Нигерия: "Споменаването на Меси спаси живота ми"

Един млад инженер, отвлечен на 24 юни в Нигерия казва, че споменаването на футболната звезда Лионел Меси успокоило гнева на похитителите си и спасило живота му.

Както беше съобщено от вестник Кларин, Сантиаго Лопес Менендес, на 28, работил от юни 2014 г. в Kontagora по разработване царевични и соеви култури. Тази сряда трима въоръжени мъже го отвели със сила на неизвестно място, където е бил държан в продължение на три дни, след като поискали откуп за него от компаниятае.
Младият пленник, разказва, че често е бил бит и принуден да ходи постоянно, без храна. Той си припомня, че за да не са толкова жестоки с него, опитал да обясни на похитителите си, които не говорят английски, че е аржентинец, от Латинска Америка, но те разбрали само Америка и станали още по-агресивни. Само когато той извикал: "Меси, Меси, Меси!" успял да успокои похитителите.

Менендес в момента е в посолството наАржентина в нигерийската столица Абуджа, заедно с брат си и годеницата му, които му помагат да се възстанови от психологическата травма и да укрепи здравето си, след три дни в плен.

Станете почитател на Класа