Млада имигрантка отговори на милиардера Доналд Тръмп

Една млада мексиканска жена отговори мощно в писмо на редицата расистки обиди срещу имигранти, отправени от американския магнат Доналд Тръмп, а писмото се превърна в хит в социалните медии.
"Мислех си за моя народ, за баща ми, моите чичовци, братовчедите ми, приятелите ми и всички имигранти, латиноамериканци, особено мексиканците. Ние не сме богати с богатство, сър, но ние сме богати на това, което има значение - на знания, култура и вяра ", пише Адриана Алманза, жителка на САЩ където завършва образованието си, в отворено писмо до Тръмп, цитирана от Би Би Си.
Всичко започна, след като милиардерът в речта, в която обяви кандидатурата си за президент през 2016 г., се застъпи за "голяма стена" по южната граница на Мексико, за което той каза: "Мексико не е приятел, то ни изпраща своя народ, но изпраща хора с много проблеми. Те носят наркотици и престъпност", каза Тръмп.
Пред тези твърдения Адриана не може да остане безразлична. "Бих искала да отнема малко от времето ви и да ви запозная с баща ми. Един от многото, които Мексико изпрати в тази страна. Не е тайна, че пристигнах тук без документи, " незаконно ", както го наричате.Баща ми е пожертвал много и страда много, никой не може да каже, че той не е най-доброто от Мексико, той е работил 5-6 дни в седмицата когато бях дете и никога не съм го чула да се оплаче. Г-н Тръмп, вие и аз имаме различно определение за най-добри - най-добри за мен са тези, които работят здраво и остават смирени. Това е, което въплъщава баща ми .. Това е точно това, което милиони други мексиканци въплъщават. Може би трябва да познавате повече хора като баща ми .. има милиони като него, тогава ще благодарите на Мексико,че изпраща "най-добрите", заключава тя.

Станете почитател на Класа