Заради антируските санкции Путин удължава с година ембаргото върху вноса на европейски продукти

Руският президент Владимир Путин е подписал указ за продължаване с една година на ембаргото върху вноса на редица чуждестранни продукти, за да се гарантира сигурността на Руската федерация.
"Премиерът [Дмитрий Медведев] е поискал с писмо удължаване на мерките, които сме предприели в отговор на действията на нашите партньори в някои страни", каза Путин, цитиран от РИА Новости. "Днес аз подписах указ за продължаване на тези определени изключителни икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация и настоявам правителството да изготви и публикува възможно най-скоро съответното постановление", добави президентът.
Руският президент посочи, че икономическите мерки за противодействие на европейските санкции ще влязат в сила в сряда.
На 6 август миналата година, в отговор на западните санкции, Русия забрани вноса на хранителни продукти, като говеждо, свинско, пилешко месо, прясна риба (с изключение на сьомга и пъстърва) и сирене от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия. Мляко и млечни продукти без лактоза и редица зеленчуци, предназначени за отглеждане, са били изключени от първоначалния списък на стоки, забранени за внос. Ембаргото не включва бебешки храни и продукти за деца.

Станете почитател на Класа