Мигрантските сцени на Кале са неприемливи, казва Дейвид Камерън

Сцени на стотици мигранти в Кале, опитващи се да се качат на камиони за Обединеното кралство, са "напълно неприемливи", каза премиерът Дейвид Камерън.
Министрите заявиха, че "значителен брой" кандидат-емигранти са били спирани по време на френската стачката на фериботните работници. Г-н Камерън заяви пред депутатите, че е важно да се работи с Франция, за да се реши проблема и предупреди срещу това "всяка страна да сочи с пръст вината".
Г-н Камерън каза, че още много трябва да се направи, за да се реши проблема на мигрантите, които се опитват да пресекат канала към Великобритания, но стачката е изиграла "ключова роля" в събитията от вторник. Премиерът каза, че е обсъдил пускането повече екипи граничния персонал и специално обучени кучета в Кале и да се докаже, че Великобритания е "по-трудното място за идване и работа на нелегалните имигранти "
Граничните сили на Великобритания са въвели "изпитани" аварийни планове и въпреки допълнителния натиск, причинен от френските стачници, поддържат сигурността на границите.

Станете почитател на Класа