10-те най-големи работодатели в света

Едно изследване, публикувано от Световния икономически форум разкри, че най-големият работодател в света не е от най-гъсто населените страни - Китай или Индия, а от САЩ. Министерството на отбраната на САЩ има работна сила от 3,2 милиона души, така че може да се счита за най-големият работодател в света, публикува списание Forbes. Народната освободителна армия на Китай се нарежда на второ място с работна сила от 2,3 млн.
В списъка на 10-те най-големи работодатели в света също така да се включва компанията Walmart и ресторантите за бързо хранене McDonalds, съответно с 2,1 и 1.9 милиона служители.
Националната здравна служба във Великобритания (NHS) е изненадващо на пето място с 1,7 милиона работници, надвишаващи броя на служителите на въоръжените сили на Индия.
Следващите четири позиции са заети от работодатели в азиатския континент: Националната петролна корпорация на Китай(CNPC), Държавната енергийна корпорация на Китай (SGCC), Индийските железници и Тайванската мултинационална корпорация Foxconn.

Станете почитател на Класа