Американски политик: "Америка е безсилна да се бори с Русия"

Конфронтацията между Запада и Русия ще завърши с победа за Москва, казва експертът Патрик Бюканън, защото повечето членове на НАТО не са склонни да участват във военен конфликт.
Стратегията на САЩ за разгръщане на тежки оръжия в Източна Европа и доставка на оръжие за Украйна може да провокира конфронтация с Русия, от която НАТО ще излезе победен, казва политикът и писател Патрик Бюканън.
Бившите президенти на САЩ Айзенхауер, Кенеди и Джонсън уважаваха геополитическата реалност и са били наясно, че военна намеса от другата страна на Берлинската стена заплашва да отприщи безпрецедентна катастрофална война, вярва Бюканън.
"Въпреки това, днес ние рискуваме да се изправим срещу Русия в Украйна и балтийските страни, където САЩ не разполагат с военно превъзходство и все още нямат жизненоважни стратегически интереси", казва експертът.
Според политика, преди да се ангажират в конфликт с Русия, от съществено значение е САЩ да преценят дали имат подкрепата на другите европейски страни, защото според проучването на Pew Research, по-малко от половината от анкетираните във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания твърдят, че НАТО трябва да се сражава за балтийските страни.

Станете почитател на Класа