Хотелът Виена, където бежанци приветстват гостите

Хотел Magdas във Виена предлага работни места и обучение за бившите разнооезични кандидати за убежище - докато други правят политически декларации за тежкото положение на бежанците в Европа.
Куфарите са умело подредени в в антрето на хотела и един поразителен плакат настоятелно призовава да се сложи край на смъртните случаи на мигранти в Средиземно море. 29-годишната рецепционистка Динис от Гвинея-Бисау, знае нещо за пътуването – тя също с е появила в Европа контрабандно на борда на кораб. Динис сега е сред екипа от многоезични бивши кандидати за убежище от персонала на Magdas хотел във Виена.
Този бивш старчески дом е превърнат от благотворителната организация Каритас в бутиков хотел с € 1.5 милиона заем. С индивидуални дизайнерски щрихи във всяка от своите 78 стаи в ретро стил, включително трикотажни абажури и дръзки стенописи, той очарова гостите в близост до Пратер парк.
От 28 души персонал, 20 са пристигна в Австрия като бежанци и основната цел на проекта е да им предложи работни места и обучение. "Ние също искаме да направим политическа декларация - всеки, който е в Австрия законно също трябва да бъде в състояние да работи легално," казва Мартин Гартнер от Каритас. "Безсмислено е за обществото тези хора да остават безработни за толкова дълго време; те често имат много неразработени умения. Всеки ден четем във вестниците за проблема с имиграцията в Европа, но ние се опитваме да предлагаме решения. Чрез Magdas, хората се учат на различен начин на отношения с мигрантите. "
Работници в хотела са платени съгласно отрасловите стандарти - около € 20 000 на година за най-слабо квалифицираните.

Станете почитател на Класа