"НАТО има за цел да създаде нов Майдан в Русия"

Атлантическият алианс мечтае да създаване нов Майдан в Русия. Това каза руският постоянен представител към НАТО, Александър Грушко на представители на НАТО, присъствали на междупарламентарна конференция по цялостната външна политика и политика за сигурност на ЕС, проведена в Рига (Латвия).
"Демонизирайки Русия, НАТО създава виртуален сценарий, отвличащ вниманието от истинските опасности", каза Грушко, коментирайки изявленията на заместник-генералния секретар на НАТО, Александър Вершбоу. "Изявленията на представители на Алианса в Рига показват, че тази организация има една цел: Майдан в Русия," написа дипломатът от Постоянното представителство на Русия в НАТО в своя официален Twitter акаунт.
Грушко подчерта, че изявленията на заместник-генералния секретар на НАТО представляват набор от аргументи, обосноваващи конфронтационно отношение към Москва. Преди това представителят на НАТО внушаваше, че Русия възнамерява да заглуши гласовете на протест в страната.
"НАТО не бива да счита себе си за пратеник на истината. Алиансът многократно се е дискредитирал чрез разпространение на" невярна информация ", както за собствената си дейност , така и относно действията на другите. Малцина ще последват тази покана да се върнем във времето на "студената война", "обобщи руския дипломат.

Станете почитател на Класа