Килърът от "Соло" пребит и .... жестоко в пандиза

Килърът от "Соло" пребит и .... жестоко в пандиза
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2024
  • Share:

Перничанинът Илиян Тодоров, който изтърпява доживотната си присъда в пловдивския затвор заради убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, е бил жестоко пребит от бой зад решетките дни преди Великден, пише най-тиражният столичен седмичник „Уикенд“.

По твърдения на изданието, информацията им е от затворници, излежаващи присъди в същия затвор.

Според вестника, на 2 май убиецът от Соло се спречкал с рецидивиста убиец Божидар Атанасов, който изтърпявал доживотна присъда за убийството на бизнесмена Огнян Харизанов – Оги Лудия и за екзекуцията на митничаря Георги Дребчев.

Кавгата приключила драматично за Илиян Тодоров, който бил пребит с юмруци и ритници от закоравелия престъпник. Нещо повече – в следствие на побоя перничанинът изпаднал в безсъзнание и се наложило да бъде откаран с носилка в лечебницата на затвора.

Причините за скандала не са ясни, но според мълвата между затворниците, Божидар Атанасов се опитал да принуди Илиян да му организира внасянето на мобилен телефон зад решетките и след последвал отказ се стигнало да саморазправата.

Други пък твърдят, че до побоя се стигнало, защото Илиян отказал да участва в план на Божидар за съвместно бягство от зандана.

„Затворническата администрация покри случая на насилие, а Илиян Тодоров до този момент не е подал жалба. Божидар пък беше въдворен в изолатора за два дни“, разказва затворник, пожелал анонимност.

По думите му Илиян е бит за втори път, след като бе екстрадиран от Узбекистан и затворен в Пловдивския затвор да излежава присъдата си. Още в първите дни от престоя си Тодоров бил ошамарен и от ромския бандит Зафир, но се отървал само с разбит нос.

Илиян Тодоров се укриваше повече от 12 години от правосъдието, след като бе осъден на доживотна присъда за убийството на две момчета пред дискотека „Соло“ в София.

Станете почитател на Класа