Райска ваканция между тюркоазено море и розови плажове в Европа

Райска ваканция между тюркоазено море и розови плажове в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2021
  • Share:

В Гърция има два плажа със специфичен цвят на пясъка, един в Испания и един в Италия.

 

Мнозина искат безкрайно дълги бели пясъчни плажове, някои обичат да лежат на черен пясък, някой ще избере по-фин или по-едър пясък ...

 

Но когато попитате туристите къде най-много обичат да се къпят и правят слънчеви бани, в повечето случаи ще чуете един отговор - на розовите плажове.

 

Как се образува розов пясък?

 

Има няколко теории и обяснения за това явление. Според някои розовият пясък се образува в резултат на раздробяването на парчетата розов корал. Докато други твърдят, че розовият пясък е просто оптична илюзия и че той получава този цвят през нощта, когато червеното слънце започва да "умира" в морето.

 

Според други, розовият цвят на пясъка се дължи на микроскопичните фораминиферни организми, които живеят вътре в розовите черупки и които се смесват с розовите корали и калциевия карбонат.

 

Има четири плажа в Европа с подобен пясък:

 

 

 

Елафониси

 

Той се намира в Крит и на час път с кола от град Ханя, но всеки, който е посетил този плаж, казва, че наистина си струва да биете път до там. Туристите казват, че са били изумени от розовия пясък и безкрайното синьо на морето.

 

 

 

Сес Илетес

 

В Испания, недалеч от Ибиса се намира остров Форментера. В допълнение към факта, че никога не е пренаселено, за да можете да се отпуснете в истинския смисъл на думата, на острова се намира плажът Сес Илетес, който е изключително популярен сред знаменитостите. Богатите стигат до този рай на земята с яхта.

 

 

 

Балос

 

Един от най-популярните гръцки плажове е известен с малките си солени и тюркоазени басейни, но също така и с розовия пясъчен плаж. Остров Балос е обожаван от романтични двойки и е бил посетен от принцеса Даяна и принц Чарлз по време на медения им месец през 1981 година.

 

 

 

Будели

 

Розовият пясък, който украсява този плаж в Италия, е безценен. Будели е заобиколен от тюркоазеното море, изпълнено с растителност и розови скали, а специална атракция е единственият розов плаж, който е истинска перла.

 

Станете почитател на Класа