Тайните места в самолета, където...

Чудили ли сте се някога къде пилотите и стюардесите си почиват по време на дълги полети, когато смяната им свърши? Сега ще ви разкрием тази тайна.

 

Зак Гриф, самообявил се за пътешественик на пълно работно време и пътнически анализатор, наскоро сподели интересно видео на профила си в Инстаграм. Там той ракрива как изглежда тайното място за почивка на екипажа, където служителите спят.

„Името ми е Зак Гриф и съм пътнически анализатор за The Points Guy в Ню Йорк. Това е глобална марка и убесайт, направен за да помогне на читателите да извлекат най-доброто от своето пътуване. Като част от работата си аз винаги пътувам по света, пробвам нови самолети, летища, хотели и др. Винаги разказвам за своите приключения и всичко, което се случва в туристическия бранш. Публикувам статии в thepointsguy.com и на Инстаграм профила си. БИл съм в над 55 държави и съм изминал над 200 000 мили през миналата година с над 100 полета“, споделя Зак пред Bored Panda.

 

 

„Шшшт... не казвайте на никого, но ето как изглежда отвътре тайното място за почивка на екипажа. Мястото е забранено за пътниците и тук пилоти и стюардеси спят по време на дългите международни полети. Най-готиното? На този самолет 787 Dreamliner на American Airlines това място се намира над пътническия салон“, обяснява той.

„На дълги международни полети пилотите и екипажа имат нужда да си почиват. Те физически не могат да работят 10 и повече часа без почивка. Затова повечето големи международни самолети – като Airbus A380 с две нива и Boeing 787 Dreamliner имат отделено място за екипажа, където да се наспи и което е напълно недостъпно за пътниците.

Най-голямата авиокомпания в света - American Airlines току що включи чисто нов Boeing 787-8 Dreamliner в своя флот. Преди самолетът да започне да превозва пътници аз бях допуснат на обиколка „зад кулисите“ из цялата машина – от пилотската кабина до мястото за почивка“, добавя Зак.

 

 

Явно има мистериозна врата, намираща се точно до големия салон. „Някои биха си помислили, че е гардероб или тоалетна. Но ако отворите вратата, ще намерите стълби, които водят до мястото за почивка. Трябв ада сте внимателни, защото ако се качвате много бързо, ще си ударите главата. Пространството е наистина малко и тясно. След като се качите горе, ще откриете 6 легла. Три са едно до друго, а другите три са подредени като подкова.

„Мястото за почивка е най-страхотното място в целия самолет. Напълно забранено е за пътници и само определени членове на екипажа могат да го ползват по време на полети. Много интересно е, че е разположено едно ниво над пътниците и никой не знае за него.

Там има детектори за дим, пожарогасители, фенерчета и преносими контейнери с кислород за използване в случай на нужда. Има и удобни неща като места за зареждане, малко огледало, закачалки за палта и телефон за обаждане до другите станции на стюардесите.

 

 

Трябва да се отбележи, че там е наистина тясно. Има много малко място за движение и почти си ударих главата няколко пъти. Но добрата новина е, че леглата са наистина удобни“, споделя Зак.

Всяко легло има предпазен колан и дебела завеса за уединение от останалата част от екипажа.

 

 

„Знаете ли, че всъщност има цели две места за почивка на Boeing 787 Dreamliner? Едното е точно зад пилотската кабина, а другото, което е доста по-голямо, е в задната част на салона. И двете са скрити от погледа и ви трябва код, за да влезете. И двете се намират на горния етаж, над нивото на пътниците“, разкрива още Зак.

 

Станете почитател на Класа