Особености на французойките

Когато чуем думата „парижанка“, обикновено си представяме красива дама с малка черна рокля, червена барета и елегантни обувки. В наши дни, обаче, този стереотип все повече се заличава.

 

Днес французойките ценят удобните дрехи, обичат да се показват навън без грим и избират удобните обувки пред токчетата.

Вижте някои нови характерни особености на французите, които удивляват чужденците.

Във Франция не питат защо една девойка не е омъжена

Да попиташ жена защо не е омъжена се счита за проява на лоши маниери във Франция. Също така не е уместно да питате защо още няма деца. Дори родителите не задават такива неудоби въпроси на дъщерите си, за да не ги притесняват. Тук често можете да срещнете хора, които се женят след 40 и 50-годишна възраст и това се счита за нещо напълно нормално.

 

 

Французойките рядко носят сутиен

Много момичета не носят сутиени, особено тези, чийто бюст е малък. Все пак е обичайно този атрибут да се носи на работното място, за да не се привлича твърде много внимание.

Купуват си козметика за грижа за кожата вместо грим

Французойката рядко слага грим в ежедневието. Те са много по-склонни да си купуват медицинска козметика вместо декоративна. Докато в останалата част на света често виждате момичета, които си оправят грима в градския транспорт, във Франция е по-вероятно да видите пътничка, която си слага овлажняващ крем на лицето.

 

 

Тук не е прието да демонстрирате благосъстоянието си

Разточителната демонстрация на богатство е признак за лоши маниери във Франция. Следователно дори ако една жена има големи суми в банковата си сметка, е много малко вероятно да си купува луксозни бижута и дрехи само от известни марки. Въпреки това е възможно тя да носи скъпа чанта, направена от истинска кожа в ръцете си, както и часовник, който струва цяло състояние. В същото време тя би го направила, само ако наистина може да си го позволи, а не просто за да изглежда по-богата, отколкото е всъщност.

Французойките обикновено носят кецове

Много рядко ще видите по улиците девойка с високи токчета. Ако откриете такава, тя най-вероятно е чужденка. Все пак и в чужбина в наши дни все повече жени предпочитат равните обувки пред неудобните високи токове. Но при французойките има една съществена разлика – те избират не маратонки, а спортни обувки тип кецове, които обикновено са бели на цвят.

 

 

Двойките никога не остават да живеят с родителите си след сватбата

Френските младоженци почти никога не живеят с родителите си, след като се оженят. В много други държави тази традиция все още съществува и двойките продължават да делят едно пространство с роднините на булката или младоженеца. Такова решение е невъзможно във френската култура, защото според тях младото семейство трябва да направи всичко възможно да се изнесе в свое жилище. В противен случай могат да отложат сватбата.

 

 

Французойката рядко мисли за деца преди 30 години

Много хора в тази страна смятат, че на 25 години човек е твърде млад, за да има деца. Затова средната възраст за раждане на първо дете е около 30 години.

Освен това французите смятат, че е шокиращо да се омъжите и да имате деца на 20. Според някои местни хора, мнозина на тази възраст се учат да живеят и нямат достатъчно пари или опит, за да отглеждат деца.

 

 

Много французи предпочитат да купуват втора ръка вместо нови неща

Французите не гледат с пренебрежение на пазара за вещи втора ръка и често купуват употребявани неща. Нещо повече, те се изненадват, когато виждат хора, които искат всичко да им е ново и биха взели заем, вместо да купят диван, на който някой вече е сядал. Хората във Франция приемат за напълно нормално да използват неща, които са втора ръка и нямат търпение да си купят мебел, която някой е ползвал преди тях.

 

 

Французите слагат интервал пред препинателните знаци

Лесно е да разпознаете чужденеца във Франция по начина, по който набира текст. Местните слагат интервал пред двоеточието, както и пред въпросителния и удивителния знак.

Момичетата във Франция често излизат с мръсна коса и това е напълно нормално

Момичетата могат да излязат навън снемита коса и никой няма да ги гледа странно или осъдително. Това е така, защаото всеки тук цени времето си и не вижда смисъл да се приготвя за среща, която е след няколко часа. Следователно, ако някой не е имал време да си измие косата и би искал да изяде кроасан за закуска вместо да се изкъпе сутринта, другите биха го разбрали.

Естествено, не можем да твърдим, че всички французи притежават тези особености. Все пак правилата имат изключения. Въпреки това почти всички нации имат специални „знаци“, които ни помагат да ги отличим в тълпата, пише Brightside.me.

 

Станете почитател на Класа