Принцеса Даяна ужасила Чарлз

Поредна мистерия и тайна около кралското семейство е развенчана. В центъра на събитията е любимката на народа Лейди Даяна, която е успяла да ужаси буквално съпруга си принц Чарлз на 23 декември 1985 година.

Подробните разкрития за случката, разиграла се на тази паметна за кралското семейство дата, се разкриват в популярен сериал, който се завъртя в последно време, отразяващ живота на роялите. 

Всъщност Лейди Ди планирала истинска изненада за любимия си, но всичко се превърнало в огромен кошмар, който години по-късно я преследвал и опозорил, развалил добро приятелство и затвърдил ужаса на принц Чарлз.

Сериалът започва с малко известен факт - необичайна изненада, която Даяна е подготвяла за съпруга си.

Знае се, че принцеса Даяна още от малко момиче мечтаела да стане балерина и да посети кралския театър, но мечтите й нямало как да се сбъднат, защото била прекалено висока. 

За сметка на това тя не спирала да танцува през целия си живот и именно с това била свързана изненадата, която решила да подготви на любимия си. Тя репетирала тайно с танцьора Уейн Слип в продължение на няколко месеца.

Когато двойката отишла в Кралската опера на 23 декември 1985 година Даяна се качила на сцената, пременена във впита по тялото и дръзка сатенена рокля и изтанцувала ексцентричен танц с Уейн.

Според хореографа самата Даяна го е поканила да танцува с нея на сцената на театъра.

"Срещнахме се по време на репетиции в едно от танцовите студиа в Лондон. Тя беше с красиво боди и клин. Първата ми мисъл бе, че тя е прекалено висока за мен. Но тогава разбрах, че тя притежава страхотно чувство за хумор и можем да изиграем разликата във височината по смешен начин.

Тя избра "Момичето от града" на Били Джоел. Танцът включваше елементи на джаз, балет и канкан", спомня си Слип.

 


Когато Даяна излязла на сцената, публиката изревала от възторг. Само Чарлз се ужасил от гледката. И по-рано знаел, че принцесата е ексцентрична, но никога не е очаквал нещо такова. Този й акт довел принца до шок.

 


Същата вечер Даяна се скарала със съпруга си, била укорена, че отново била застанала в центъра на прожекторите и вниманието. Все пак Даяна запазила приятелството си с хореографа. 

 


Даяна изпитвала истинска еуфория докато танцувала. Междувременно не пропускала премиера на партньора си и дори го посещавала в дома му в Южен Кенсингтън.

 

 

10 години по-късно обаче пресата раздухала случая и публикувала снимки от изпълнението на сцената. Даяна решила, че имено Слип търси слава и е предоставил кадрите и прекъснала отношенията си с него. 

По-късно обаче станало ясно, че в дъното на нещата стои фотографът на театъра, който е снимал цялото изпълнение на принцесата и хореографа.

Станете почитател на Класа