Най-популярна туристическа дестинация

Мексико е държава в Северна Америка и най-популярната туристическа дестинация в света. Мексико отдавна е популярна туристическа дестинация за туристи от Канада и САЩ, но също така става все по-популярна сред туристите от Европа. Все повече любители на красивите дестинации са готови да издържат дългия полет, за да опознаят слънчевата земя, красивите пейзажи, пясъчните плажове и чистото синьо море, земята, която има културно наследство, което е невероятно разнообразно и толкова спиращо дъха.

 

 

 

Мексико има много обекти от световното наследство на ЮНЕСКО: историческият център на Мексико Сити и Хочимилко, градовете Гуанахуато, Пуебла, Оахака, Морелия (Морелия) и Закатек Теотиуакан, Монте Албан, Чичен Ица и Паленке, Ел Тажин и Ушмал, след това манастирите по склоновете на вулкана Попокатепетл и др...

 

 

Впечатляващият и различен свят на Мексико оставя всеки пътешественик с много впечатления и пейзажи, които не се изживяват всеки ден. Въпреки че мексиканците обикновено са приятни и гостоприемни, не очаквайте същата скорост и старание като европейците. Флората и фауната на Мексико е богата и разнообразна. Можете също така да изживеете дивите места на Мексико, като пешеходен туризъм, рафтинг, туризъм във високите гори на Оаксака или гмуркане в кораловите рифове на Юкатан.

 

 

 

Ако пътувате до Мексико за първи път, бъдете подготвени за суматохата, шума, бързането и бедността. Не се притеснявайте - повечето мексиканци ще бъдат твърде щастливи да ви помогнат да се почувствате като у дома си в тяхната страна. Столицата е Мексико Сити, а официалната валута е мексиканското песо.

 

 

Кога да пътувате?

Месеците юни до октомври са най-топлите и влажни в по-голямата част от Мексико. Никога не е лошо време да посетите Мексико, въпреки че в крайбрежните и низинните райони, особено в южната половина на страната, е много горещо и влажно от май до септември. Това са и месеците с най-много валежи и най-високите температури почти навсякъде. Вътрешността на страната има по-умерен климат от брега. Всъщност може да е свежо в северните и централните части от ноември до февруари. Високият сезон е през юли и август и от средата на декември до началото на януари.

 


Какво да посетите?

Мексико Сити - столицата на Мексико с население от 20 милиона. Третият по големина град в света (според някои оценки), разположен на 2240 метра надморска височина. Разположението му спира дъха, защото изглежда, че се намира в подножието на два великолепни, покрити със сняг вулкани над 5000 метра, Попокатепетъл и Истаксиуатъл. Често се описва като град с нетърпим въздух и необуздана престъпност. Въпреки това градът впечатлява посетителите с чудесното си посрещане и ги приветства със своя целогодишен пролетен климат, оживен уличен живот и богатство от културни предложения.

Градът има безброй наследства от миналото на възраст над 650 години, въпреки че изкуството и архитектурата от преди Колумб съществуват почти изключително в изолирани фрагменти и музейни репродукции, тъй като конквистадорите изграждат ядрото на новия си град върху руините на стария ацтекски мегаполис Теночтитлан. За разлика от тях има много църкви и дворци от колониална епоха, предимно в бароков стил, а съвременната мексиканска архитектура разполага с много красиви сгради, особено тези от 50-те и 60-те години на миналия век.

 

 

 

Оаксака  - Един от най-красивите и живописни градове в Мексико. Колониалният град Оаксака е сърцето на региона, чиито креативни хора произвеждат голям брой художници в страната и където са създадени едни от най-красивите му произведения на съвременното изкуство.

Оаксака разполага с топ музеи, красива архитектура, очарователни ресторанти и хотели със собствена версия на мексиканската кухня. Почти всеки ден има парти по улиците или площадите. Градът е заобиколен от очарователни археологически обекти, традиционни живописни села и малки градчета. Планинският пейзаж предлага много възможности за планиране, колоездене, риболов и селски туризъм.

Чичен Ица - Археологическият обект Чичен Ица е разположен на полуостров Юкатан. Руините са това, което е останало от един от най-старите градове по времето на маите. Градът е основан между 435 и 455 г. сл. Хр. Впечатляващи стъпаловидни пирамиди са проектирани и построени в съответствие с астрономическите принципи и указания. Разкопките са продължили от 1924-1945г. Днес той е под защитата на ЮНЕСКО и е посещаван от туристите. Модерният град Паленке, на няколко километра източно, е провинциален, спокоен град и отправна точка за посещение на руините.

 

 

 

Теотиуакан - древно светилище, разположено на около 50 мили (50 км) североизточно от Мексико Сити. Руините на Теотиуакан са едни от най-важните руини в света. Теотиуакан означава „място, където са се родили боговете" и отразява вярата на ацтеките, че боговете са създали тук Вселената. Построен около 300 г. пр. н. е., Свещеният град се характеризира с огромния си размер, внимателно разположен геометрично и символично. Най-важните сгради са храмът Кетцалкоатл, пирамидата на слънцето (третата по големина пирамида в света) и пирамидата на Луната Канкун. Подобно на Лас Вегас, Ибиса или Дубай, Канкун е град на доброто забавление.

Като добавим и много добрите плажове - получавате една от най-големите туристически дестинации в Западното полукълбо, която носи поне 4 милиона посетители годишно. Трудно е да се повярва, че това малко рибарско селце ще се превърне в световен феномен.

 

 

 

Амбициозните мексикански плановици през 70-те години решиха да изпреварят Акапулко с чисто нов курорт от световна класа, разположен на полуостров Юкатан. И така е създаден Канкун. Тук можете да се насладите на широка гама водни спортове, да играете голф, да посетите някои от световноизвестните екопаркове или просто да легнете и да се насладите на един от луксозните спа центрове. Това, което не бива да пропускате, е уникалният подводен музей, който дава възможност на водолазите да се насладят на многобройните оригинални скулптури (дори над 400) на дълбочина 3-6 метра. За тези, които искат да се "ангажират" за цял живот, те могат да планират уникална сватба на това романтично място.

 


Акапулко - Легендарен с блясъка си, Акапулко отдавна е фаворит на джетовете. Днес Акапулко привлича посетителите със своя пищен нощен живот и девствени плажове. Акапулко е най-големият и оживен курорт в Мексико. Разположен в красив залив с форма на полумесец, той е заобиколен от величествени планини, които се спускат към морето Гуадалахара - Историческият център на града е гордо пресечен с колониални реликви, които днес са музеи, държавни служби, барове и хотели.

 

 

Има дузина площади с фонтани. Зона Роса, по-модерна и по-широка, разполага с много ресторанти, кафенета и нощни клубове. Хората в Гуадалахара са приятелски настроени и приятни, готови да споделят магията на своя град. В Гуадалахара ще намерите всичко, което допринася за мексиканския начин на живот, като текила, музика от Мариачи, сомбреро, родео и, разбира се, тяхната изключителна храна.

 

Станете почитател на Класа