Поведението на чеченските жени

Чеченските жени спазват строги правила и ако не се придържат към тях, може и да последват големи проблеми. 

 

За повечето от тях не е проблем да се съобразят с правилата - те растат и са възпитани с точно такъв манталитет, в такава строга култура.

Сдържаност в общуването с мъжете

Истинска чеченка не трябва да има близки връзки с представители на противоположния пол преди сватбата.

 

 

На срещата с жениха тя трябва да дойде придружена от братя, заобиколена от сестри или приятели, одобрени от родителите. В противен случай бъдещата булка и семейството й може да се сблъскат с осъждане от околните.

По същия начин, чеченката не може да ходи сама вечер, без да бъде придружена от братя или приятели.

Чеченката, също, по никакъв начин не може да докосне мъж, който не е неин съпруг или близък роднина. Обратното също важи.

Забрана на алкохола

За чеченката алкохолът и цигарите са под най-строга забрана. И е страшно дори да си представи какво би станало, ако го наруши ...

Забрана за брак с мъж от друга нация

Чеченските жени са възпитани в духа на правилото, че са основното богатство на чеченската нация.

 

 

Продължаването на всяка нация зависи от жените. Ето защо жени могат да се омъжват само за чеченци. Или за този, който иска и може да стане неразделна част от чеченския народ.

Дори сватбите на чеченски жени с представители на дори други ислямски народи, например с араби, се осъждат от съгражданите.

Уважение към всички мъже

Чеченката трябва да проявява уважение към всички мъже. Например, тя не може да стои седнала на стол или диван, ако в стаята влезе мъж. Чеченката е длъжна да се подчинява и на роднините от мъжки пол, дори това да е нейният по-малък брат. 

Строгост в облеклото

 

 

Чеченските жени не знаят какво представляват деколтето или мини поли. И също така обикновено не носят панталон - защото, според Шариата, това са чисто мъжки дрехи. Истинската чеченска дама трябва да носи пола под коляното. Много чеченски жени носят забрадки и хиджаби - въпреки че това не е задължително.

Забрана за много спортове

Обикновено на чеченските жени не им е позволено да играят много спортове, където се изисква да облекат отворена и стегната униформа, която е неподходяща от гледна точка на вайнакските обичаи.

Например по правило човек не вижда чеченски жени в такива спортове като волейбол, футбол, конна езда и пр.

 

Станете почитател на Класа