Нова, страшна измама дебне туристи в хотелите

Накрая е време за почивка! Чакали сте коледните празници, за да отидете някъде и да си починете.

 

След пристигането си в хотела сте радушно посрещнати от персонала на рецепцията, като финансова гаранция оставяте информацията за кредитната си карта, получавате ключа за стаята и си тръгвате.

Влизайки в стаята, започвате да разопаковате куфара и след това телефонът звъни в стаята.

 

Дисплеят показва „Рецепция“. Вдигате и ви молят любезно да изясните данните на картата си, тъй като има проблеми с нейната информация.

Вие, без съмнения, си казвате номера на картата, както и на CVV кода.

Човекът, който говори с вас, е изключително дружелюбен и вие спокойно му предавате личните си данни.

Наслаждавате се на почивката си, когато изведнъж сте сразен от неприятна новина: голяма сума е изтеглена от вашия акаунт. Как може да се случи това?

 

https://pochivka.blitz.bg/media/thumbs/201912/950/1576060480_1.jpg?_=1576060537

 

Всъщност това е един от най-лесните начини измамниците да получават пари от туристите. Знаейки за това, лесно можете да избегнете неприятности. Така че, нека разберем как действат престъпниците?

 

Под фалшиво име те се обаждат в хотела и под предлог молят служителите на рецепцията да се свържат с гостите по телефона.

Поради тази причина на телефона за тези, които са в стаята, на дисплея се появява и „Рецепция“.

Гостът си мисли, че представител на хотела му се обажда, но всъщност той говори с измамник, който лесно получава данните на притежателя на картата и изтегля средства от тях.

В такива случаи трябва да настоявате да изясните ситуацията лично с представителя на хотела на рецепцията. Ако се окаже, че не са ви се обадили за изясняване на данните, не забравяйте да информирате управителя на хотела за случилото се.

Станете почитател на Класа