Адът се стовари върху десетки БГ звезди

От няколко месеца хакери атакуват профилите на популярни личности, разбиват ги и след това искат пари, за да ги възстановят. Средно цените варират между 3 и 5 хиляди лева.

След като в началото на годината Валери Божинов брои пачки, за да върне профила на любимата си Биляна Дол, от месец неговият профил в "Инстаграм" също е хакнат. Тогава Божинов се бръкна 6 бона и върна Биляна в мрежата. Изглежда сумата за неговия профил е по-голяма, след като не може да си го върне повече от месец.

От хакерска атака се оплака и певецът Илиян. Той успя да си върне профила в "Инстаграм" без пари, но блокира голяма част от феновете му. Той обясни на феновете, че е бил хакнат и се извини, че не по негова вина голяма част от последователите му са изтрити.


Благой Георгиев също бе изнудван за пари. Бившият футболист бе атакуван два пъти за седмица. Първия път хакерите успяха да приберат 5 бона, Бързата му реакция ги провокирала да го хакнат пак и да искат по-голяма сума пари.

Юлиян Вергов също стана жертва, но въпреки, че плати 2000 евро, така и не получи достъп до страницата си. Симона Загорова също се оплака от нагло изнудване. Тя не плати исканите 320 евро и си направи нов акаунт, пише "Телеграф".

Станете почитател на Класа